Se sezónou 2014 se loučím 37. místem na světovém poháru v Jihokorejském Tongyeongu.
Původně jsem neplánovala makat až do konce října. Klimatické podmínky v Čechách byly však výborné a motivace sbírat body do olympijského rankingu mě rovněž hnala kupředu.
Svoje umístění v Tongyeongu nesmím zatracovat, přestože jsem od sebe očekávala víc. Z vody jsem vylézala na hraně a hlavní cyklistický balík mi tak unikl o pár vteřinek. Ve správnou chvíli jsem již nedokázala sebrat tolik sil, abych se do hlavního balíku zapojila. Bohužel jsem zůstala odkázána na druhou skupinku, ve které nás jelo celkem pět. Během 40 kilometrů kopcovité cyklistiky se nám první balík, který čítal 33 závodnic, značně vzdaloval. Přestože jsme se snažily udržovat slušné tempo, ztráta narůstala. Ve snaze nahnat alespoň několik vteřinek rychlým vjezdem do druhého depa, jsem na seskakovací čáře hodila držkopád. Nejen, že jsem musela sbírat bidony a tretry, které mi z kola vypadly, ale ještě jsem během pádu chytla křeče do obou lýtek. Nakonec jsem z depa vybíhala úplně sama a takto jsem běžela celých 10 kilometrů. Jediné, co mě ještě trochu motivovalo, bylo udržet alespoň časový limit 8% za vítězkou, abych získala několik bodů „útěchy“ :-)
Tongyeong byl jedním z méně povedených závodů, které jsem letos jela. Byla to moje druhá zkušenost se světovým pohárem. Přesto si troufám říct, že byla sezóna 2014 snad tou nejúspěšnější. Poprvé jsem pronikla mezi elitu, získala jsem své první body do světové WTS série, udělala jsem obrovský skok v ITU žebříčku, v Evrospkém bodování jsem celkově obsadila 3. místo. Přiznávám, že se teď na konci sezóny cítím být velmi unavená a není jednoduché myslet na další dřinu, kterou bude potřeba odmakat v zimě tak, abych se v příští sezóně mohla postavit opět na start s těmi nejlepšími. Mám před sebou několik dní volna během, kterých budu čerpat sílu, chuť a odhodlání při své cestě za snem. Začala jsem šplhat do kopce a na vrchol mi zbývá ještě velký kus práce.
Do konce až v daleké Korei má své zastoupení švýcarská značka bot ON
Ryby a mořské plody se v zde jedí na všechny způsoby, dokonce i sušené